Ce este cancerul ?

Ce este, la urma urmei, cancerul ? Că nu este ceva extraterestru, nu ?

https://lacra.blog/2020/10/24/buna-celula-canceroasa/

Noua teorie a genezei cancerului, Teoria metabolică a cancerului, susține că, indiferent de tipul de cancer , celulele canceroase au un metabolism defect , folosind fermentația ( efectul Warburg ) pentru a-și furniza energia necesară pentru supraviețuire. Acest tip de metabolism nu este specific celulelor normale, este un metabolism aberant.

 

Cancerul este definit ca o proliferare, o multiplicare necontrolată a unor celule defecte, anormale. Aceste celule au capacitatea de a fugi prin corp, adică a metastaza.

 

O tumoră este o formațiune alcătuită din o mulțime de celule canceroase, aflate în diverse stadii de dezvoltare ( de aici și greutatea de a le omorî pe toate cu terapiile convenționale ). 

 

Vezi celula  canceroasă ca un mic grup de băieți veseli de la bloc, din fața blocului tău. Ei beau acolo, la început în liniște, și își mai tot cheamă alți tovarăși și prieteni, și gașca se mărește, iar , la un moment dat, devine extrem de zgomotoasă, deranjantă. Începi să ai simptome, dureri. S-a format tumora. Apoi, pleacă fiecare spre câte un loc. Unii nu mai ajung unde trebuie, cad pe drum, adorm pe undeva. Acolo se produce prima etapă a procesului de metastază.

 

Durează ani ca celulele canceroase să formeze o tumoră , iar dacă sunt foarte agresive, totul se poate întâmpla în câteva luni.

 

Am găsit pe undeva un citat din publicația  ” Naturopathic Oncology : An  Encyclopedic Guide for patients and Physicians ” – autor  Neil McKinney  ( nu am citit cartea ) : ” Un adult sănătos produce 500-1000 celule canceroase noi în fiecare zi și doar unul din 1000 de oameni este cu adevărat fără cancer.”

Indiferent de tipul de cancer ( de sân, ficat, creier, etc ) , celulele canceroase au propriile caracteristici care le face atât de agresive :

 

 

Defectul principal este la nivelul mitocondriei ( căsuța de energie, furnalul unei celule ). Asta trebuie vindecat. Și totul trebuie să fie integrat holistic, pentru că suntem influențați de o mulțime de factori.

 

Primul este nutriția. Este ceva ce poți schimba rapid și poți controla în totalitate.

https://lacra.blog/2019/02/02/legatura-mortala-dintre-cancer-si-zahar-glucoza-carbohidrati/

 

Cum te poate ajuta o nutriție corectă în vindecarea trupului ?

  • Ajută în procesele de reparare ale defectelor mitocondriei din celulele canceroase, și nu numai.
  • Scade la maxim inflamația .
  • Ajută la revigorarea sistemului imun.
  • Repară mucoasa intestinală și repopulează intestinul cu bacterii ” bune ” ( cam 80% din răspunsul nostru imun își are originea la nivelul unui intestin sănătos ).
  • Scade rezistența la insulină.
  • Echilibrează balanța hormonală.
  • Scade stresul la care supunem zilnic corpul.

https://lacra.blog/2019/05/23/tu-bacteriile-tale-si-sanatatea-ta/

 

https://lacra.blog/2019/09/15/leaky-gut-sindromul-de-intestin-permeabil/

 

Da, ai dreptate, aici mă gândesc la o dietă tip keto terapeutic. Am să dezbat mult mai mult despre acest aspect in alte articole.

 

 

 

1 thought on “Ce este cancerul ?”

  1. Pingback: Cancerul de sân-care este timpul de aparitie a unui nodul în sân

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: