Ce mananc in keto intrebari si raspunsuri despre dieta keto partea a II a

Intrebari frecvente legate de dieta ketogenica- partea a IV-a

 

Ce este keto flu ? Si pot tine keto daca sunt vegetarian sau vegan?

Iata alte intrebari la care incerc sa iti raspund.

Ce este ” keto flu” și cum poate fi prevenită ?

Unele persoane dezvoltă anumite simptome când încep să mănânce keto . Aceasta se datorează scăderii importante a cantităților de carbohidrați ingerați .

Nu e nici un motiv de îngrijorare. Ba chiar e un semn că ești pe cale să te dezintoxici de zahăr . Si că te îndrepți către cetoza nutrițională.

Când reduci cantitatea de carbohidrați din alimentație se întâmplă astfel :

 • Rinichii nu mai rețin sarea.
 • Urinezi cantități mari de apă cu sare ( natriu / sodiu).

Secundar acestor modificări vei observa o scădere ponderală rapida, dar , nu te bucura încă! E doar apa și sodiul în exces pe care le-ai reținut în corp. Dupa asta urmeaza kg in minus.

De aceea este foarte important să bei apă cu sare, pentru a înlocui aceste pierderi urinare. Altfel, vei experimenta ” keto flu ” , care provoacă următoarele posibile simptome :

Simptome

 • Senzatie de creier în ceață
 • Oboseală
 • Dureri de cap
 • Constipație
 • Greață

Cum sa previi keto flu?

Puteți preveni apariția acestei stări prin consumul de apă cu sare ( poti pune sare și în cafea ). Crește consumul zilnic cu 1- 2 g . Nu îți fie teamă că vei reține sarea în corp. In cetoza nutrițională se elimină multă apă cu sare prin intermediul urinei. Este mult mai periculos să nu ai suficient sodiu în corp. Sarea devine cea mai bună prietenă a ta.

Poți bea 1- 2 cești de apă fierbinte în care ai pus un cub de concentrat de pui, vita, legume etc , ce îți place( deși nu este foarte recomandabil cu gândul  la aspartamul conținut , mai bine o ceașcă de bone broth =după de oase ). Astfel suplimentezi aportul de natriu cu 1- 2 g pe zi ( 1 cubuleț de concentrat are 1 g sodiu ). Sau poți bea supa de oase ( voi povesti mai mult despre asta într-un articol separat ) , foarte bogată în sodiu, minerale și aminoacizi ( de fapt, cubulețele de concentrat sunt supe de oase sau legume, deshidratate  termenul american – bone broth).

Pentru adepții informațiilor video…..

Trebuie să iau suplimente cu vitamine și minerale când țin keto ?

Dieta keto impune, cel puțin la început, și după ce ți-ai făcut un control ,edical, inclusiv cu analize de sânge,  să suplimentezi aportul de vitamine și minerale.

Caută un supliment cu vitamine care să nu conțină zaharoză, maltoză, dextroză sau mai știu eu ce ” – oză” , care înseamnă zahar când sunt metabolizate în corp.

Ai nevoie de :

 • 3- 5 g de sodiu pe zi
 • 2- 3 g de potasiu pe zi
 • 300 – 500 mg magneziu pe zi ( daca faci cârcei, crape musculare , palpitații , înseamnă că ai lipsa de magneziu )
 • Omega 3 zilnic

Poți lua sodiu din supa de oase / cubulețele de concentrat , potasiu din carne/ verdețurile permise în keto/avocado.

Magneziul se afla în nuci și alune, verdețuri cu frunză verde și carne.

Omega 3 este un acid gras esențial pentru bună funcționare a corpului. Consuma pește de cel puțin 2 ori pe săptămână ( somon, ton, hering, sardine, macrou ) . Daca nu iti place pestele poti apela la suplimente cu ulei de pește.

Dacă sunt vegetarian, pot ține keto ?

Da, poți ține, dar , în acest caz , va trebui să crești proporția de alimente care contin cantități mari de grăsime și proteine keto ( tofu, alune și nuci, semințe , brânzeturi grase etc ) . Problema e cu produsele din soia modificată genetic. Fiți foarte atenți la ce cumpărați !

Pot mânca vegan în keto?

Da, este posibil , dar necesita multă planificare și disciplină. E destul de greu să planifici meniuri cu 20 g carbohidrați pe zi când ești vegan. Mai ales dacă ții să mănânci 3 mese pe zi.  Dar nu este imposibil.

Dacă mai sunt alte întrebări , scrieti-mi ! Puteti să imi lăsati mesaje în câmpul de comentarii . Voi încerca să răspund cât de repede la mesajele voastre.

Citeste si :

Ce mananc in keto intrebari si raspunsuri despre dieta keto partea a II a
Intrebari frecvente despre dieta keto – partea I

Be keto Be happy !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: