Cancer san dieta keto melatonina

Dieta ketogenica plus suplimente cu melatonina -efecte benefice in cancerul de san

Dieta ketogenica si cancerul de san este un subiect de interes pentru lumea stiintifica. Ca mai toate cancerele si dieta ketogenica.

Este posibil ca dieta ketogenica in asociere cu suplimente cu melatonina sa poata avea efecte benefice in cancerul de san ?

Un studiu de data recenta (publicat in 2020 ) , despre care am să îți povestesc cate ceva astăzi, fara sa intru in detalii tehnice complicate, a concluzionat că asocierea dintre dieta ketogenica și suplimentarea cu melatonina are o acțiune sinergica împotriva cancerului de san rezistent la citostatice.

Sinergic înseamnă că există o acțiune de cooperare care dă naștere unui întreg care este mai mare decât suma simpla a părților sale ( wikepidia). Mai simplu spus, asocierea duce la efecte mai potente decât dacă se folosește doar dieta ketogenica, sau doar suplimentele cu melatonina.

Câteva informații despre melatonina poți găsi mai jos :

Somnul, melatonina si cancerul de san - lipsa de somn si cancerul
Somnul, melatonina si cancerul de san

Tratamentul cu citostatice și radioterapia sunt tratamentele standard când vine vorba de cancer. La acestea se mai adaugă și operațiile. Dar problema cu aceste tratamente este că induc o rezistență multiplă a cancerului față de citostatice. De multe ori se întâmplă că un pacient cu cancer este declarat ca și vindecat de cancer după ce a urmat tratamentele standard, pentru ca apoi, după câțiva ani să fie diagnosticat direct in stadiul 4, adică cu metastaze multiple peste tot in corp. Atunci exista și o rezistență multiplă a celulelor canceroase față de diversele citostatice.

De ce se dezvoltă rezistență la citostatice ?

Păi, e destul de simplu de explicat. Fiecare grupă de citostatice are un anumit efect asupra celulei canceroase, iar celula canceroasă are multiple posibilități să își asigure supraviețuirea ( citește și articolele de mai jos).

Deci, nu exista un citostatic cunoscut care sa atace celula canceroasă la toate nivelele.

Apoi, celula canceroasă trece prin diverse stadii de dezvoltare, de la celula stem ( celula de origine ), trecând prin stadiul de celulă adultă, până la stadiul de celulă bătrână ( folosesc termeni mai ușor de înțeles, nu academici ).

Nu există nici un citostatic care sa aibă efecte asupra fiecărui stadiu de dezvoltare a celulei canceroase. Iar , cel mai important, nu există nici un citostatic care sa anihileze celula stem. Asta e marea problemă ! Doar imunitatea corpului tău poate face asta, dar imunitatea este profund scăzută datorita tratamentelor canceroase folosite, plus datorită altor boli concomitente, cum ar fi sindromul metabolic ( diabeticii au un risc dublu față de nediabetici de a face un cancer in cursul vieții ).

Ce este cancerul si cum se hraneste
Ce este cancerul ?
Cu ce se hraneste cancerul -calea glucozei
Cu ce se hranește cancerul – calea glucozei
Ce este celula stem canceroasa
Suplimente naturale in cancer- ce produse naturale te pot ajuta sa actionezi asupra celulei stem canceroase

Ce este melatonina ?

Melatonina este un hormon care se secretă în corpul nostru. Deci, nu este vreo substanță nenaturală ( cum sunt citostaticele ) pentru organismul nostru.

Are efecte extrem de importante : stimulează imunitatea, inhibă stresul oxidativ ( adică, procesele care duc la boli și îmbătrânire), este antiinflamatorie ( scade inflamația din corp), reglează tensiunea arterială și pulsul, are efecte anticancerigene. De aceea obișnuiesc eu sa spun că atunci când dormim bine, corpul se vindecă.

Melatonina și-a demonstrat deja efectele de a reduce rezistența la citostatice a celulelor canceroase în multe studii, iar un exemplu de studiu ți-l pun la dispoziție mai jos :

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2018.01086/full

Intr-un studiu s-au folosit 20 mg melatonina alaturi de tratamentul citostatic. Asta a dus la remisia sau dispariția cancerului in studiul respectiv ( poți citi despre asta accesând linkul de mai sus ).

Dieta ketogenica si cancerul de san

Dieta ketogenica ( și postul intermitent ) este intens folosită în diverse studii științifice ca metoda adjuvantă de tratament dietetic în diverse boli, pornind de la obezitate , diabet de tip 2, boli neurologice, demență, până la cancer. Are efecte dovedite in abordarea cancerului agresiv de creier de tip gliom ,in cancerul de stomac , de prostată și de intestin gros ( vei găsi studiile care demonstrează ce susțin eu în linkul către studiul principal la care fac eu referință în acest articol, la sfârșitul acestei postări ).

Studiul de la care am plecat eu a asociat dieta ketogenica cu administrarea de melatonina. A fost efectuat pe animale de laborator ( șoareci ) care aveau cancer de san rezistent la citostatice ( vincristin și cisplatin se numesc citostaticele studiate în această situație ).

Concluzia studiului a fost că o asemenea asociere a dus la ameliorarea rezistentei la citostaticele indicate, ceea ce a fost îmbucurător pentru autorii studiului. Ca întotdeauna se remarcă la finalul studiului că sunt necesare studii suplimentare.Studiul poate fi accesat urmând linkul de mai jos :

http://www.beatingcancercenter.com/2012-11-24-22-19-50/related-researches/2010/3192-a-ketogenic-diet-combined-with-melatonin-overcomes-cisplatin-and-vincristine-drug-resistance-in-breast-carcinoma-syngraft.html

Sunt de principiul că e bine să știm ce soluții alternative exista când vine vorba despre boli. Natura și corpul nostru ne pot ajuta, dar și noi trebuie să învățăm cum să ne ajutăm. Corpul nostru nu poate face totul singur.

Multa sănătate !

Informatii si retete keto gasesti si pe :

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d