Rețetă foarte simplă de ghee

Cum să prepari ghee în modul cel mai simplu

Victor Stoica
Este cea mai simplă rețetă simplă de ghee din toate timpurile! Rețeta o am de la Căpșuna Buzoianu, saru-mâna! Maeștri artizani vor protesta, spunând că această rețetă nu dă aroma și culoarea specială (alună). Dar eu spun că este o rețetă cu rezultate constante, foarte greu de ratat, nu necesită multe vase, site, filtre de cafea etc-uri. Cine vrea culoarea și aroma ( obținute prin arderea ghee-ului, de fapt) poate să folosească o tigaie și să experimenteze. Am făcut-o, nu merită!
5 from 1 vote

Ingredients
  

  • unt poate ecologic

Instructions
 

  • Scoate untul din frigider și bagă-l ( cubulețe, rondele)într-un borcan cu capac ermetic. Contează doar ca untul să intre în borcan și capacul să fie ermetic.
  • Pune borcanul într-o crăticioară cu apă și dă la foc. Va fierbe la foc scăzut 30 de minute după ce untul s-a topit.
  • După fierbere, desfă capacul cât să se elibereze presiunea și Închide capacul la loc. Răstoarnă borcanul cu capacul în jos și pune-l într-o farfurie (în caz că nu este perfect ermetic. Lasă la răcit cam o oră, apoi la frigider până mâine (răsturnat, în continuare).
  • Mâine îl scoți de la frigider, este întărit. Desfă capacul deasupra chiuvetei. Toată proteina, apa și etc se scurge la chiuvetă. Se clătește ghee la un jet scurt de apă, se șterge cu un șervețel. Pune capacul și este gata! Se păstrează la întuneric. La temperatura camerei rezistă 1 săptămână, la frigider o lună.
Tried this recipe?Let us know how it was!

2 thoughts on “Rețetă foarte simplă de ghee

  1. […] Accesând linkul următor https://lacra.blog/2020/07/19/reteta-foarte-simpla-de-ghee/ […]

  2. Interesant! Succes in continuare cu blogul! Te astept si pe blogul meu cu un comentariu la retete 🙂

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.