Cum sa tin keto - dieta ketogenica - lacra.blog

Cum sa tin keto ?

Cum sa tin keto ? Prima intrebare la inceput de drum.

Introducere

Acest articol  vine  doar ca o informație despre cum am abordat noi, eu și Victor , dieta keto.

Nu reprezintă vreo recomandare medicală , nu reprezintă vreo recomandare de nici un fel.

Tot  ce exista in blogul meu este doar o prezentare a experiențelor noastre, nu reprezintă modalități de tratament, nu substituie medicina și tratamentele clasice, convenționale.

Așa am decis noi pentru noi și, de aceea , obișnuim sa spunem ca fiecare trebuie sa se documenteze și sa aleagă calea cea mai potrivită pentru corpul, starea sufleasca și psihică , metabolismul, starea de bine general ale fiecăruia. Keto nu se potrivește tuturor. Nu exista vreo dieta care sa se adapteze tuturor. Părerea mea.

Metoda noastra

Asadar, iată  cum am procedat noi ( și continuam sa acționăm la fel ).

Documentarea personala

 • este obligatorie încă de la început, este un proces continuu și necesar pentru a înțelege toate mecanismele de funcționare ale dietei. Asta ne-a permis sa înțelegem ce se întâmpla in farfurie și in corpul nostru.

Jurnalul saptamanal

 • Am inițiat un jurnal săptămânal ( pe care îl ținem in continuare )
 • In jurnal am înregistrat saptamanal valorile greutatii și ale taliei, pentru a avea control asupra evoluției noastre. Uneori  am scăzut in talie, dar nu și in greutate, alteori invers.
 • Asta ne-a ajutat sa judecam ce am greșit și ce a fost de făcut când am avut perioade de platou sau de creștere in greutate ( nu s-a întâmplat deloc des, dar e posibil ).

Caloriile

 • Nu am ținut cont niciodată de calorii.

Curatenia

 • Cand am început keto, am golit frigiderul și cămara de toate alimentele care conțineau carbohidrați, zahăr , sau alți îndulcitori.
 • Nu am mai folosit nici un fel de ulei din semințe .
 • Am făcut o lista de cumpărături cu alimente keto și am umplut frigiderul și cămara cu ele.
 • Nu am cumpărat și nici nu cumpărăm vreun produs care conține  mai mult de 5 g carbohidrați totali pe 100 g produs.
 • Citim cu mare atenție etichetele, pentru ca ni s-a întâmplat sa fim pacăliți de  către industria alimentara( la început, pana am reușit sa ne documentam despre câte nume are zaharul pe etichete ) .

Disciplina

 • Am fost foarte disciplinați, nu am improvizat nimic, nu am măsurat din ochi.
 • Am respectat macroza keto, am mâncat maxim 20 g carbohidrați net pe zi .
 • Când am intrat in platou, am calculat 20 g carbohidrați totali pe zi ( net plus fibre ) sau am exclus produsele lactate. Rezultatele nu au întârziat sa apăra. 

Meniuri saptamanale

 • La început, pana am căpătat experiența sa fac eu retete, am folosit meniuri de pe www. dietdoctor.com.

Calculele

 • Nu am folosit și nu folosim vreun app pentru a ne calcula macroza.
 • Am calculat ca avem nevoie de 1 g proteina pe kg corp de greutate corporală ideală raportat la vârsta și înălțime. 

Analize de sange si parametrii generali de sanatate

 • Ne-am controlat analizele de sânge înainte și in timpul keto, o facem in continuare.
 • Ne-am monitorizat glicemia, corpii cetonici in sânge , tensiunea arterială și pulsul.

Suplimente

 • Am luat și luam suplimente cu minerale și vitamine ( mai ales ca am descoperit ca aveam diverse deficiente aici ).
 • Ne-am păcălit o singura data cu un supliment  , care conținea zahăr și , de atunci, suntem foarte atenți,  inclusiv la ingredientele din suplimente. 

Sistemul digestiv

 • Ca sa ajutam procesele digestive ( mai ales ca eu nu mai am fiere , dar, ficatul produce cantități importante de bila ) luam enzime pancreatice/ digestive și probiotice.

Dezintoxicarea de zahar

 • Nu am consumat nimic dulce, nici un fel de indulcitor , nici un desert , timp de 6  luni , ca sa ne asiguram ca ne vindecam de dependenta de zahăr. 

Hidratarea

 • Am băut cantități suficiente de lichide, suplimentând aportul de sare . Noi noi folosim sare de Himalaya.
 • Evita deshidratarea . In keto se urinează cantități imense de urina, care conțin apa și sare, deci, trebuie suplimentate aceste pierderi ale corpului.
 • Nu am luat nici un supliment cu potasiu , deoarece eu consider ca e foarte periculos sa iei potasiu fără controlul analizelor de sânge legat de asta. Prea mult potasiu ne putea omori.

Perioada de provocare

 • Am respectat cu sfințenie perioada de provocare de 2 săptămâni, de la începutul dietei.
 • Toti experții in keto recomanda aceasta perioada.
 • Ne-a ajutat sa decidem daca aceasta dieta este pentru noi, ca sa vedem ce efecte se obțin, sa vedem cum ne simțim .

Postul intermitent

 • Postul intermitent a venit de la sine după o perioada. O singura masa pe zi la fel.

Video

Continuam documentarea. Este de importanta vitala, așa consideram noi. Plus ca pe mine  ma pasionează imens nutriția acum.

Mult succes tuturor , orice ați alege sa schimbați in viața voastră si in stilul vostru alimentar ! Si , mai presus de toate, multă sănătate !

Exemplu de meniu keto din colectia noastra-continut premium

Be keto Be happy !

Cum incep dieta ketogenica
Cum incep dieta ketogenica?

9 thoughts on “Cum sa tin keto ?”

 1. Buna seara Lacra,

  Foarte interesante articolele tale, multumesc pentru ca impartasesti din experienta ta.
  Poti, te rog, sa imi dai si mie un link sau informatii de contact ale laboratorului din UK unde ai facut analiza firului de par?

  O seara superba!
  Dana

 2. Buna Lacra, multumesc mult pentru raspunsul detaliat. As vrea sa stiu marca de eritritol comandata de pe Amazon Germania. Chiar as vrea sa comand si eu.

 3. Buna ziua. Va urmaresc cu interes de ceva vreme insa am de recuperat destul de mult pe partea de informate. Am totusi de intrebat ceva si sper sa nu va deranjez avand in vedere ca nu am parcurs tot materialul informativ postat de dvs si e posibil sa fi raspuns deja. Incerc totusi asa ca, ce marca de indulcitor/eritritol folositi si daca ati observat reactii digestive dupa folosire pt ca la cel luat de mine am constatat acest lucru si ce suplimente de vitamine si.minerale luati. Multumesc pt timpul acordat

  1. Bună ! In primul rand, eu sunt Lacra, dragă Cristina . Nu este nevoie de dumneavoastră. Mă simt incomod.
   Nu, nu am experimentat nici cel mai mic simptom cu eritritolul pe care îl folosim noi. Acum luam de pe Amazon, că găsim la kilogram. Dacă te gândești să cumperi de Amazon Germania, dă-mi de știre , că să îți indic marca. Sa te uiți la ingrediente, dacă nu cumva e amestecat și cu altceva, că se practică. De exemplu, xylitol, sau alte zaharuri periculoase.
   Iau suplimente cu propolis, pentru că au vitaminele B. Am luat o perioadă zinc și seleniu. Iau permanent magneziu și doapoze mari de vitamina D. In urma cu câteva săptămâni mi-am făcut o analiză amănunțită ,in Anglia, care analizează , in firul de par, toate posibilele lipsuri din corp ( vitamine, minerale ), încărcătura cu metale grele, nivelul de stress . Nu mai am nevoie de suplimente. Îmi iau din alimentație cam totul. Cu excepția magneziului și vitaminei D. Nu am avut mărci preferate. Am fost atentă la ingrediente, să nu conțină zaharuri și ingrediente modificate genetic. Am căutat mărci marcate bio și cu marca KRAV. Dacă te mai gândești la ceva, nu ezita să mă întrebi.
   Mulțumesc frumos pentru interes !
   Weekend plăcut alaturi de cei dragi !

 4. Va admir, ce vointa ati avut, eu am tinut keto strict numai o luna, intr-adevar rezultatele sunt spectaculoase si ma simteam perfect. Apoi am plecat in vacanta cu familia n-am pututut continua bine si am trecut la low carb (fara dulciuri, paste, paine, orez, cartofi etc).. Revolutia maxima este dupa mine postul intermitent 16/8 pe care-l tin din iulie. As trece la o masa pe zi ca dvs sau la 20/24 este suficient cred , dar deocamdata viata pe care o duc nu-mi permite.
  Mult succces si bravo pentru acest articol plin de informatii , bunavointa si generozitate.

  1. Mulțumim și noi pentru aceste cuvinte frumoase ! Obișnuiesc să spun că fiecare întâmplare din viața noastră își are timpul ei. Așa a fost la noi. Așa va fi și la tine, Catalina ! Iar a fi kow-carb în post intermitent este , de asemenea, un foarte mare câștig pentru sănătatea ta. Când tu vei fi pregătită pentru următorul pas, vei simți. Tot eu zic : ascultă-ți corpul ! E cel mai deincredere sfătuitor al tău. Succes și sănătate !

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: