Cum incep dieta ketogenica

Cum incep dieta ketogenica?

Cum incep dieta ketogenica ?

Te invit la un film scurt care raspunde la intrebarea cum incep dieta ketogenica

Iată, a venit momentul deciziei. Vrei să încerci să trăiești keto .

Sunt foarte multe lucruri publicate, ești obosit după  lungile zile de muncă, vrei să ai acces rapid la informație de calitate, bine sistematizată și la propuneri de meniuri.

Îmi propun să îți vin în ajutor. Iată cum am sistematizat eu ceea ce am citit despre cum să începi a trăi keto.

Ce trebuie să eviți total

  • zaharul
  • prajituri, cereale, sucuri, torturi, inghetate
  • anumiti indulcitori artificiali
  • produsele marcate light
Indulcitorii in dieta ketogenica
Indulcitorii in dieta ketogenica
  • Berea ( pâine lichidă )
  • Amidonul din cartofi, paste, cipsuri, musli, pâine, orez. Evită și produsele cu făină integrală.
  • Fructele ( conțin mult zahăr )
  • Margarina – o grăsime industrială extrem de nesănătoasă.
 

Ce poți mânca

  • Carne : vită, porc, pește, fructe de mare, vânat. Mănâncă pielea de la carnea de pui.
  • Ouă fierte, prăjite, omletă.
  • Grăsimi naturale: ulei de cocos, unt, ulei de măsline, ulei de avocado, maioneza și sosuri grase.
  • Brânzeturi grase : feta, cașcaval, parmezan, brânză Cheddar, smântână, iaurt gras, frișcă grasă.
  • Fructe de pădure în cantități mici.
  • Nuci pecan , macadamia și braziliene , de preferat altor tipuri de nuci, deoarece au conținutul cel mai mic de carbohidrați la 100 g produs. ATENȚIE totuși ! Se permite maxim un pumn de nuci pe zi.
  • Verdețuri care cresc deasupra pământului : salată verde, varză, conopidă, broccoli, sparanghel, spanac, dovlecei verzi, castraveți, ceapă, ardei, vinete, ciuperci, roșii, , măsline.

Când ești la cumpărături acordă o mare atenție studiului etichetelor care prezintă conținutul în diverse ingrediente și cumpăra doar produse care conțin sub 5 grame carbohidrați ( glucide ) pe 100 g produs.

Puteți bea cafea și ceai, neîndulcite, precum și apă. Ceaiul verde e o alternativă foarte sănătoasă , deoarece e bogat în antioxidanți.

Se permite alcool și ciocolată neagră cu un conținut de cel puțin 70% cacao în anumite ocazii speciale. Se pot bea cantități moderate de vin sec roșu sau alb, tării , băuturi fără zahăr. Nu exagerați deoarece frânează procesul de cetoză. În caz că , totuși, ” ați greșit ” , puteți alege , a doua zi, un post de 18-24 de ore, care ajuta la redobândirea stării de cetoza.

La început va fi o perioadă de circa 1-2 săptămâni , când vei resimți unele reacții adverse provocate de sindromul de sevraj la zahar. E ca și cum corpul se detoxifică , dar, în același timp, țipă după zahăr. Dependența de zahăr ( ca și cea de tutun, alcool, droguri ) e un fapt bine dovedit. Zahărul e otravă și drog.

Noi am început dieta într-o zi de vineri , ca să avem câteva zile libere, de weekend,  în care nu munceam, în care să ne ” permitem” să avem simptome de sevraj.

Ce simptome pot apărea în primele zile :

  • Nervozitate
  • Oboseală
  • Dureri de cap
  • Senzație de cap greu, lentoare
  • Amețeli
  • Palpitații

Nu e nimic îngrijorător. Toate aceste simptome se remit.

Ca să puteți  trece mai ușor peste ele se recomandă mai multa apă și sare în primele săptămâni. Despre consumul de sare puteți citi mai multe accesând linkul de mai jos.

Ce este oboseala suprarenala
Keto si oboseala adrenala

De ce e nevoie de mai multă apă și sare ?🤓

Cata sare sa consum
Cosumul de sare – o necesitate sau o problema?

Când se mănâncă glucide (carbohidrați ) , excesul de apă din corp este legat în moleculele de glucoză și asta te face ” mai pufos ” 😄.

Când scazi cantitatea de carbohidrați din alimentația de zi cu zi , creierul înțelege că există prea multa apă în corp și pune rinichiul să elimine apa și sare. De aici nevoia de a suplimenta zilnic, până corpul se adaptează la noul “combustibil “- grăsimile 😋, aportul de apă și sare.

Se recomandă, de asemenea , ca în primele 2 săptămâni să mânanci 3 mese pe zi , pentru a ” încărca ” organismul cu grăsimi.

Dacă aveți simptome extrem de supărătoare din cauza lipsei de zahăr, trebuie să mâncați mai multă grasime. Beți cafea cu unt și ulei de cocos = bullet coffee 😃.  Luați zilnic suplimente cu vitamine și minerale.

Puteți citi despre bullet proof coffee și suplimentarea cu vitamină D și magneziu în articolele de mai jos:

Ce este keto coffee -Bullet proof coffee
Reteta bullet proof coffee
Am lipsa de magneziu - alimente care contin magneziu
Magneziu- mineralul prea des uitat
E importanta vitamina D - despre suplimente
Vitamina D si tu

Alte reacții adverse posibile în prima săptămână :

  • Crampe musculare. Hidratează-te corespunzător și nu uita de suplimentul de sare și magneziu.
  • Constipația.  Puteți folosi un laxativ dar, atenție, studiați câte zaharuri conține medicamentul. Folosiți ceva care are cel mai redus conținut în carbohidrați. Noi am experimentat cu laxative, dar, ulterior, am trecut pe varianta naturală: semințe de in înmuiate circa 12 ore într-o  cantitate suficientă de apă, adică, un volum de apă care să depășească cam cu 2 degete nivelul semințelor. Consumați cantități suficiente de lichide. Aveți încredere în corpul vostru că vă  va indica când e nevoie de apă. Pe măsură ce începeți să ardeți grăsimi în loc de zahăr -adică, să intrați în cetoză – vă va fii sete mereu. E un semn bun : ați atins obiectivul 😀 . Acum, trebuie menținut.
  • Mirosul urât al respirației e din cauză că unele cetone, adică acetona, se elimina prin respirație. Nu uitați, din nou, de apa cu sare, mențineți igiena gurii. Eu am început să mestec rășină de tămâie, bun dezinfectant pentru mucoasa bucală.

Cam asa cu raspunsul la intrebarea cum incep dieta ketogenica. Sper ca articolul meu va va fi de ajutor. Nu e greu deloc sa traiesti keto.

Meniu keto pentru incepatori-continut premium

Meniu keto pentru incepatori

Be keto Be happy 🙂!

5 thoughts on “Cum incep dieta ketogenica?”

    1. E chiar recomandabil. Keto înseamnă și o detoxifiere rapida a corpului. Toxinele cu care venim în contact sunt reținute în grăsime. Când grăsimea se topește…multe toxine in sânge, care trebuie curățate. Cea mai buna combinație e Spirulina cu Chlorella. Din punctul meu de vedere. Sănătate ! Și baftă !

      1. Multumesc. Am intrebat de spirulina pt ca am vazut ca este incapsulata in ceva cu amidon de porumb si ca mai
        contine
        si destul de multi carbohidrati.

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: