Exista riscuri cu keto ?
Gata, ai decis! Vrei să încerci dieta ketogenica . Dar la ce sa fii atent. Ce precauții sa ai in vedere ?
Exista riscuri cu dieta keto ?
Dieta keto este foarte bine tolerată de corp , deoarece așa suntem concepuți să supraviețuim , cu cantități mici de carbohidrați. Dar, nu afirm că este o dietă care funcționează pentru toată lumea sau care este general, universal eficientă pentru toată lumea. Cum hainele sunt croite pe măsura noastră și diversele diete sunt potrivite pe măsura noastră. Adică, nu te stresa să fii keto dacă simți că nu îți place in keto .
Să revenim!
După ce ai mâncat cantități greu de imaginat de zahăr și carbohidrați , creierul tău devenind dependent de zahăr , corpul va reacționa la lipsa de zahăr.
De fapt, multe din simptomele pe care e posibil să le dezvolți când începi keto sunt datorate sindromului de sevraj la zahar. Da, exact, ca și în cazul drogurilor. Zaharul este un drog . Mult mai potent decât drogurile.
Keto flu
Ai să citești de keto flu. Ei bine, keto flu apare ca urmaremare a sevrajului de zahar. Si cand zic zahar, ma refer la carbohidrati.
Urmareste video de mai jos :
Cosurile
O să încep cu un pont personal, pe care l-am trăit pe pielea mea. Și am găsit și explicația pentru fenomenul pe care îl voi descrie.
În primele 2 luni de dietă am făcut o mulțime de coșuri , către furuncule , pe față și corp. M-am tot gândit de ce se întâmplă asta și mi-am explicat astfel.
Grăsimea pe care o tot depunem pe noi înmagazinează toate toxinele din alimentele și produsele pe care le folosim ( alimente rafinate, prelucrate, produse cosmetice cu conținut crescut în substanțe canceroase, produse de curățenie și îngrijire personală , metale grele , produși de degradare a medicamentelor, etc ).

Când am intrat în starea de cetoză – adică am început să ard diversele straturi de grăsime din corp – grăsimile arse eliberau cantități imense de toxine, microbi, chimicale, etc. Și se eliminau prin piele ( coșuri ) .
Asta se vedea, că ele se eliminau și pe alte căi, probabil ( respirație, transpirație, urina, etc ).
Ce am făcut ? Am eliminat toate produsele obișnuite pe care le foloseam pentru igienă, cosmetice, curățenie în casa, spălat rufe , etc și am achiziționat produse marcate ecologic. O afacere scumpă , dar a meritat toți banii din lume. E vorba de sănătatea noastră.
Riscul de deshidratare
Un alt efect secundar al dietei keto este că urinezi foarte des și cantități mari de urină , deci, dacă nu te hidratezi corespunzător și nu suplimentezi cantitățile de electroliți pe care le pierzi prin urină, poți deveni obosit, fără chef, iritabil.
Bea cel puțin 2 litri de lichid pe zi.
Adăugă sare în apă- preferabil sare de Himalaya , care conține și mici cantități de potasiu, magneziu .
Menține-te bine hidratat și , astfel, vei obține maximul din cetoză și vei evita formarea pietrelor la rinichi.
Ce se poate bea? Apă plată, apă cu lămâie, cafea cu MCT, cu frișcă , ceai fără adaos de fructe, fără zahăr.
Ce se intampla daca nu mai ai fiere ?
O altă întrebare care , sunt sigură, apare este dacă cei suferinzi de afecțiuni ale ficatului sau ale fierii pot ține aceasta dietă. Dieta keto este folosită acum împotriva steatozei ( ficatul gras ) .
Voi detalia asta într-un alt post, dar, până atunci, poți urmări filmulețul de mai jos :
Dacă cei cu afecțiuni ale bilei pot mânca așa gras ? Da este răspunsul, iar eu sunt exemplul viu. Sunt operată de fiere de 8 ani și nu am pățit nimic de când mănânc numai grăsimi. Citeaște rticolul despre keto și viața fără fiere urmând titlul de mai jos.

Ce recomand , totuși ? Noi luam suplimente cu enzime digestive care ne ajută mai bine la digestie și contribuie la sănătatea intestinului subțire .

Crampele musculare
CRAMPELE MUSCULARE pot fi prevenite sau combătute prin intermediul unei hidratări corespunzătoare , consumul adecvat de sare, suplimente de magneziu.
Constipatia
CONSTIPAȚIA are ca și cauza deshidratarea, deci, hidratați-vă ! Mâncați multe verdețuri care sunt permise în LCHF/ keto și care aduc un aport de fibre.
Totuși, chiar și cu o hidratare corespunzătoare , se poate să fie greu cu digestia. Puteți folosi atunci laxative, dar nu zilnic, și controlați pe ambalajul laxativului câți carbohidrați conține medicamentul respectiv.
Alegeți varianta cu conținutul cel mai redus sau, și mai bine, varianta naturală : semințe de in înmuiate in apa timp de circa 12 ore.
Mirosul neplacut al respiratiei
RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE se datorează excreției de acetona – care este un corp cetonic – prin respirație. Este un semn că arzi grasime😀 , ești în cetoză, deci , slăbești 😆. Poate fi neplăcut.
Dispare cu timpul și se poate combate prin hidratare corespunzătoare , igienă bucală obișnuită, folosirea regulată a apei de gura sau spray-ului.
Acetona se elimină și prin piele și ,atunci , o să apara mâncărimea de piele, erupții pe piele, semn bun că arzi grăsime. Este , de asemenea , trecător.
Eu am început să mestec rășină de tămâie- antiinflamator, antiseptic și multe alte miracole pe care le aduce cu sine. Nu insist acum.
Transpirația poate capăta , în același context, un miros neplăcut, mai ales atunci când faci efort fizic. Trecător. Fă dușuri mai des.

Palpitatiile
PALPITAȚIILE pot să apară ca un semn de deshidratare sau datorită lipsei de magneziu. Bea apa îmbogățită cu sare. Ia suplimente cu magneziu !

Efectul pe diversele tipuri de diabet
DIABETUL este un subiect foarte interesant când vine vorba de dieta keto/LCHF.
Cei care au diabet de tip 2 pot reduce sau chiar elimina total tratamentul.
Soțul meu nu mai ia nimic împotriva diabetului și, la controalele repetate ale glicemiei, înainte și după masă, glicemia lui este perfect normală.
Controlează mereu glicemia dacă începi keto și ai diabet de tip 2.
Ia contact cu diabetologul tău pentru ajustarea tratamentului când valorile glicemiei au tendința să scadă. Despre keto și diabetul de tip 1 in filmul urmator:
Hipertensiunea arteriala
HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ se poate ameliora sau disparea total în timpul dietei.
Eu și Victor nu mai luam nici o pastila împotriva tensiunii crescute.
Luați-vă un aparat de tensiune și controlați mereu tensiunea, mai ales dacă vă simțiți amețiți, obosiți, faceți palpitații. Luați contact cu medicul de familie pentru a vi se recomanda cum să scadeți dozele de medicamente.
Diferenta dintre cetoza diabetica si cetoza nutritionala
E foarte important să se cunoască distincția dintre cetoacidoza diabetică și cetoza nutrițională.
Află diferențele vizionând filmulețul de mai jos :
Vă recomand să luati contact cu medicul și nutriționistul înainte să începeți keto sau orice alt tip de dietă. Faceți un control general de sănătate, inclusiv cu analize de sânge.
Iata și documentarul 😃 foarte pe scurt al familiei noastre :
Keto rash
Keto si caderea parului
Keto si tiroida
O sa dedic articole speciale, dar te invit sa vezi un filmuleț.
Nu exista riscuri cu keto care sa iti puna viata in pericol. Doar ca trebuie sa fii bine informat inainte sa pleci la drum in aceasta calatorie.