Platoul in keto- masuri pentru a depasi etapa

Ai atins platoul in keto? Ce poti sa faci?

Toate dietele au o etapă de platou , când experimentezi o stagnare nedorită în entuziasmul tău de a scădea în greutate. Așa e și în keto. Mai devreme sau mai târziu.

M-am gândit să sistematizez în acest articol câteva idei legate de măsurile pe care le poți adopta pentru a depăși platoul și de a continua să scazi în greutate. Poți apela la o singură măsură, sau mai multe deodată, în funcție de stilul tău general de viață și de ceea ce ești dispus să faci.

1. Începe o anumită formă de mișcare

Când am început keto, și ulterior, glumeam mereu spunând : ” Stau în canapea și ard grăsimile, deci, slăbesc.” Și ăsta e adevărul. Cu keto slăbești fără  efort fizic.

Ulterior , cunoștințele mele legate de un stil de viață sănătos s-au îmbunătățit și am început să fac și antrenamente fizice. Nu constant, dar fac  ceva. Cel puțin plimbări  cu câinele nostru. Mai trag și de fiare, mai o yoga, un rebounding, dans aerobic sau tabata. Nu plătesc la sală, e inutil . Există video gratuite pe YouTube.

Dacă ești o persoană care nu prea este activă fizic , poți depăși un platou încercând să te pui un pic în mișcare. Sub ce formă îți face ție plăcere. Plimbări, ciclism, înot, dans, yoga, etc. Alegerile sunt individuale.

2. Renunță la ronțăit, gustări, indulgențe

Îți lași libertatea de a ronțăi câte ceva toată ziua ( nuci, alune, ciocolată )?  Sau tot te atingi de fructele keto ?

Poți încerca să nu mai faci asta timp de 2-3 săptămâni și să vezi dacă depășești etapa  de platou. Fii strict cu tine. Și disciplinat.

3. Renunță la bullet proof coffee și keto fat bombs

Bei cafea cu grăsimi : unt, ulei de cocos, frișcă? Poate începi să te gândești că ai ajuns în etapa în care poți trece pe cafea neagră. Și fără nici un îndulcitor, binențeles. Fie el și keto-permis.

4. Renunță la dulciurile keto

Îndulcitorii permiși în keto sunt considerați ” alimente goale metabolic “. Dar, creierul traduce că primește mâncare și pregătește sistemul digestiv pentru asta, cu producerea de sucuri și enzime digestive. Dar , nu se întâmplă nimic. Și, prin niște  mecanisme anume   , se face că ți-e foame după ce ai mâncat desertul , creierul nu a primit ce aștepta. Și, uite așa primești mai mult decât ai vrea. Poți citi și articolul de mai jos ca să înțelegi ce se întâmplă .

Sunt indulcitorii periculosi ?
Indulcitorii artificiali – altfel de droguri ?

Așadar, dacă îți place să îți ” condimentezi ” viața keto cu deserturi keto, poate e bine să reevaluezi situația când atingi un platou. Cine știe ? Poate că eritritolul și stevia nu sunt chiar așa nepericuloase.

5. Postul intermitent

Mulți din cei care trăiesc keto ajung să facă post intermitent. Cel mai adesea sărind peste micul dejun. E ceva și pentru tine aici ? Tu decizi.

6. Verifică sursa meniurilor pe care le gătești

Pe piața keto există acum o mulțime de bloguri. Și cele mai multe au și rețete. Unele calculate, care specifică și macroza, altele nu. Apoi sunt mulți care îți vor vinde meniuri personalizate. Dar, sunt ele keto ?

Verifică sursa ! Nu ajunge ca un meniu să aibă 3 g carbi pe porție, trebuie calculată și macroza ca să te asiguri că ce ai in farfurie e keto. Ai grijă pe ce dai banii !

7. Ai grijă la lactate

Derivatele din lapte de vacă  ( nedegresate , bineînțeles ) sunt un prieten foarte bun când pleci la drum în keto. Dar, au și dezavantaje. Anume că inițiază sau întrețin o stare de inflamație , ceea ce îți poate îngreuna, la un moment dat, scăderea în greutate. Încearcă să renunți la ele pentru 2-3 săptămâni și vezi ce se întâmplă. Poți citi mai multe accesând articolul de mai jos.

Laptele de capra vs laptele de vaca
Derivate din lapte de capră versus derivate din lapte de vacă

8. Reevaluează -ți macroza personală !

Există o mulțime de appuri care îți permit să îți calculezi macroza în funcție de parametrii tăi. Să nu uităm că grăsimile sunt foarte energetice, deci, poate mănânci prea multe grăsimi ? Da, keto este folosit și pentru creșterea în greutate, nu doar pentru slăbit . Poate ai prea multă proteină în raportul cu nevoile tale metabolice ?

9. Ai carbohidrați ascunși în alimentele tale ?

Poate că ții un dirty keto , neavând timp să îți gătești. Și cumperi diverse produse marcate low-carb. Dar, ai studiat ingredientele și valorile nutriționale ? Nu cumva pe acolo se află dextroză, sorbitol sau mai știu eu ce carbohidrat ?

10. Treci pe 20 g carbohidrați totali, nu neți

Calculează să mănânci 20 g de carbi totali pe zi, în loc de neți . Asta va reduce semnificativ aportul de carbi care se digeră și contează la glicemie. Poți încerca asta 2-3 săptămâni. La mine a funcționat.

11. Încearcă keto cycling

Unii spun că se produce o ” amorțire ” a metabolismului atunci când ești keto. Adică , nevoile metabolice scad mult. Și că ar fi bine ca 5 zile pe săptămână să mănânci keto, apoi 2 să fie low-carb.  Am încercat. Nu a funcționat pentru mine. Am luat în greutate peste 3 kg ( în mare parte apă venită cu creșterea aportului de carbi ; de unde știu ? Am dat jos tot peste 3 kg când m-am întors la keto . ). Nu a fost pentru mine, dar poate e ceva aici pentru tine . Eu am făcut și un experiment pe care l-am descris în blog. Puteți citi mai jos despre experiența mea personală :

Ce este keto cycling
Experienta mea cu keto cycling

12. Fă-ți analize și solicită un consult medical 

Nu sunt adepta să fac lucrurile băbește, adică să mă descânt atunci când ceva nu este in regulă.

Te îndemn mereu să nu pierzi contactul cu personalul medical.

Dacă dezvolți o anemie, o lipsă de fier, o boală de tiroidă, sau mai știu eu ce, și nu tratezi situația, totul devine un stres pentru corp. Stresul înseamnă cortizol. Cortizolul înseamnă glicemie mare. Ceea ce înseamnă insulină, cu inflamație, retenție de apă, creștere în greutate sau platou.

Poți citi și despre cauzele stagnării în următoarele articole :

De ce nu slabesc cu keto -platoul in keto
De ce nu slabesc cu keto ?
Dieta keto la maturitate - dieta keto dupa 40 ani
Dieta keto la femeile de peste 40 ani
Postul intermitent dupa 60 ani
Este postul intermitent eficient si sigur peste varsta de 60 de ani ?
Dieta ketogenica si menopauza
Dieta ketogenica si menopauza

Și eu sunt într-o etapă în care mă lupt cu câteva kg în plus. Nu multe, ca înainte, dar sunt în plus. Încerc și eu să aplic ce am scris pe aici. Toți atingem un platou, ceea ce nu înseamnă că greșim ceva, ci că organismul nostru se resetează , se adaptează. Iar noi trebuie să învățăm să ținem pasul cu el.

Be keto Be happy !

Video

Comentariile sunt apreciate

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
%d bloggers like this: